Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw

Dodane przez Marek Szymański - czw., 29/04/2021 - 13:37

Kategoria

W dniach 20-24 kwietnia br. uczniowie oraz nauczyciele Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. Stanisława Staszica w Kamieniu Pomorskim oraz Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Wolinie uczestniczyli w szkoleniu Sensory Skills prowadzonym przez instruktora pana Marcina Rusnarczyka – Mistrza Polski Baristów.

Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczniowie oraz nauczyciele poznali pojęcia oraz metodologię związaną z profesjonalną oceną sensoryki kawy w procedurze cuppingu, nauczyli się w sposób praktyczny oceniać odczuwane smaki, aromaty i teksturę kawy z użyciem druków oceny, a także nauczyli się jak unikać błędów w analizie sensorycznej.

Kurs przebiegał w miłej atmosferze z zachowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa. Uczestnicy kursu otrzymali certyfikaty ukończenia szkolenia.

Zdobyta wiedza oraz nowe umiejętności z pewnością przyczynią się do wzrostu atrakcyjności na rynku pracy.

Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet VIII Edukacja, Działanie 8.6 Wsparcie placówek prowadzących kształcenie zawodowe i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020.
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw
Uczniowie i Nauczyciele poznali techniki sensorycznego oceniania kaw